COVID-19 CORONAVIRUS - 18/03/2020

Data de publicació: 3/18/2020

ACTUALITZACIÓ INFORMACIONS COVID-19

 

BUTLLETÍ OFICIAL DE L’ESTAT

 

A aquesta hora encara no ha estat publicat el BOE, pel que haurem d’ajornar l’anàlisi de les mesures que ahir va anunciar el president del Govern Espanyol  com a pla de xoc aprovat pel Consell de Ministres de 18/03/2020 i que resumim, en els seus aspectes relatius a les empreses i les persones treballadores.

 

  • Es destinaran 200.000 milions d’euros a: suport a les famílies, a les persones treballadores, a les empreses, als autònoms i a mesures per donar suport a la investigació científica i sanitària.

 

  • Establir el teletreball com a mesura de flexibilitat està bé sempre que vagi acompanyada d'una dotació econòmica per les pimes per comprar ordinadors.

 

  • Considerar de força major tots els ERTO’s causats per la crisi del coronavirus; els treballadors acomiadats tindran accés a l’atur.

 

  • En cas d'ERTO s'exonerarà a l'empresa de l'aportació a les quotes de la Seguretat Social.

 

  • Flexibilitzar l'accés per cessament d'activitat pels autònoms, que podran cobrar una prestació en cas de dificultat econòmica.

 

  • Injecció per al teixit empresarial de tota la liquiditat que calgui, aprovant la creació d'una línia d'avals de 100.000 milions d'euros.

 

  • Acceleració del suport a programes de digitalització per facilitar el teletreball.

 

DIARI OFICIAL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

 

Per la seva banda, si bé el DOGC sí ha estat publicat, tampoc conté cap norma respecte dels anuncis fets ahir pel Conseller Chair el Homrani. Per tant, també ens veiem abocats a transmetre la informació de la que disposem, sense poder analitzar-la en profunditat:

 

S’establirà un ajut, en forma de prestació econòmica, de fins a 2.000 euros per als professionals autònoms (persones físiques) que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes del coronavirus en la seva activitat econòmica, sempre que estiguin donats d’alta en alguna de les activitats sobre les quals les autoritats sanitàries han decretat el tancament i que no disposin d’altres fonts alternatives d’ingressos.

 

Per accedir a aquest ajut, els professionals autònoms hauran d’estar donats d’alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms de la Seguretat Social (RETA) i tenir el domicili fiscal a Catalunya.

 

L’accés a l’ajut s’aconsegueix mitjançant l’acreditació de pèrdues econòmiques durant el mes de març de 2020 en comparació amb el mes de març de 2019. En el cas de les persones professionals autònomes amb una antiguitat al RETA inferior a un any, la comparació es farà amb la mitjana de la facturació mensual des de l’alta al RETA.

 

El Departament atorgarà aquest ajut pel procediment de concurrència competitiva fins a l’exhauriment de la partida pressupostària que s’hi destini, prevista per un total de 7,5 milions d’euros, i serà incompatible amb qualsevol altre ajut destinat a la mateixa finalitat. S’estima que d’aquesta prestació se’n podran beneficiar unes 4.500 persones professionals autònomes.

 

GABINET PERMAR SL resta a l'espera que tots els detalls d'aquests anuncis per part del Govern espanyol es publiquin al BOE, moment en què podrem analitzar-ho en profunditat.

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.