VAGA FEMINISTA 8 DE MARÇ 2018

Data de publicació: 07/03/2018

Catalunya viu aquest dijous 8 de març una vaga general feminista, en la que hi poden participar tant dones com homes, convocada de forma paral·lela en més de 70 països amb el lema:

«Si nosaltres parem, es para al món».

L'objectiu és denunciar la bretxa salarial que existeix entre ambdós sexes, la dificultat de promoció de les dones, i demanar que la coeducació sigui una prioritat per fer front al sistema patriarcal i prevenir les violències masclistes.

La convocatòria és fruit de l'acord de centenars d'associacions feministes, que després han avalat els sindicats.

Hi ha dues convocatòries diferents:

  • Convocatòria de la Intersindical Alternativa: Vaga de 24 hores.
  • Convocatòria d’UGT i CCOO: Vaga de dues hores per torn, d’11.30 h. a 13.30 h. i de 16:00 h. a 18:00 h. També estan previstes aturades de dues hores en el torn de nit.

Els volem recordar alguns punts importants que cal tenir presents:

  • Els treballadors no estan obligats a comunicar a l’empresa la seva voluntat de fer vaga. Les empreses poden preguntar, tot i que no ho recomanem, als seus treballadors si faran vaga si la consulta és  de caràcter informatiu.
  • L’empresa ha de descomptar l’import íntegre de les hores no treballades (s’inclouen parts proporcionals del salari base i complements salarials, així com els corresponents descomptes en les paques extra).
  • El contracte queda suspès mentre duri la vaga i també queda suspès el període de prova.
  • Durant el temps que duri la vaga ni l’empresa ni el treballador tenen la obligació d’estar cotitzant.
  • Per garantir els serveis mínims en les empreses privades s’escolliran les persones que treballaran durant la vaga, de manera consensuada amb els representants dels treballadors. Si aquest no col·laboren les empreses els poden designar directament.

Demanem a totes les empreses que demà tinguin persones treballadores que hagin exercit el seu dret a vaga, que ens ho facin saber tant aviat com els sigui possible per fer els tràmits oportuns.

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.