VAGA GENERAL 21/12/2018

Data de publicació: 20/12/2018

 

Per demà divendres 21/12/2018, la Intersindical-CSC ha formulat convocatòria de vaga per mostrar el rebuig a les polítiques laborals i socials del govern socialista de Pedro Sánchez durant la seva visita, i la del seu govern, a Barcelona, de 12:30 a 14:30 hores.

Els volem recordar alguns punts importants que cal tenir presents:

  • Les persones treballadores no estan obligats a comunicar a l’empresa la seva voluntat de fer vaga. Les empreses poden preguntar, tot i que no ho recomanem, als seus treballadors si faran vaga si la consulta és de caràcter informatiu.
  • L’empresa ha de descomptar l’import íntegre de les hores no treballades (s’inclouen parts proporcionals del salari base i complements salarials, així com els corresponents descomptes en les paques extra).
  • El contracte queda suspès mentre duri la vaga i també queda suspès el període de prova.
  • Durant el temps que duri la vaga ni l’empresa ni el treballador tenen la obligació d’estar cotitzant.
  • Per garantir els serveis mínims en les empreses privades, s’escolliran les persones que treballaran durant la vaga, de manera consensuada amb els representants dels treballadors. Si aquests no col·laboren, les empreses els poden designar directament.

Demanem a totes les empreses que demà tinguin persones treballadores que hagin exercit el seu dret a vaga, que ens ho facin saber tant aviat com els sigui possible per fer els tràmits oportuns.

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.