VAGA GENERAL DIJOUS 21/02/2019

Data de publicació: 18/02/2019

La Intersindical-CSC ha convocat per al proper  dijous dia 21 de febrer una vaga: per la derogació completa de la reforma laboral, per un salari míni català de 1.200 euros, per la recuperació de les lleis socials vetades pe Tribunal Constitucional, per la plena igualtat de tracte  i oportunitats als centres de trebal i per un serve públic de qualitat  amb condicions laborals dignes,  a la que qualsevol persona treballadora es pot adherir.

Com en d'altres ocasions, els volem recordar alguns punts importants que cal tenir presents:

  • Els treballadors no estan obligats a comunicar a l’empresa la seva voluntat de fer vaga. Les empreses poden preguntar, tot i que no ho recomanem, als seus treballadors si faran vaga si la consulta és  de caràcter informatiu.
  • L’empresa ha de descomptar l’import íntegre de les hores no treballades (s’inclouen parts proporcionals del salari base i complements salarials, així com els corresponents descomptes en les paques extra).
  • El contracte queda suspès mentre duri la vaga i també queda suspès el període de prova.
  • Durant el temps que duri la vaga ni l’empresa ni el treballador tenen la obligació d’estar cotitzant.
  • Per garantir els serveis mínims en les empreses privades s’escolliran les persones que treballaran durant la vaga, de manera consensuada amb els representants dels treballadors. Si aquest no col·laboren les empreses els poden designar directament.

Demanem a totes les empreses que demà tinguin persones treballadores que hagin exercit el seu dret a vaga, que ens ho facin saber tant aviat com els sigui possible per fer els tràmits oportuns.

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.