BAIXA VOLUNTÀRIA ESTIGUENT DE BAIXA PER MALALTIA I / O ACCIDENT

Data de publicació: 3/24/2017

Cap treballador pot ser obligat a mantenir el seu contracte de treball amb l'empresa si no vol, en qualsevol moment pot sol·licitar la baixa voluntària, fins i tot encara que es trobi de baixa laboral.

 

En aquest cas, el treballador estarà obligat a avisar amb el que indica el conveni col·lectiu, i si no, amb 15 dies d'antelació. Si no es compleix aquest preavís, l'empresa pot descomptar de la liquidació, o fins i tot reclamar judicialment, els dies d'absència de preavís.

 

liquidació:

 

La liquidació ha de contenir els conceptes següents:

 

1. Vacances generades i no realitzades.

2. Part proporcional de les pagues extraordinàries si és que no les té prorratejades.

3. Part del mes del salari.

 

No hi ha dret a indemnització pel temps en què s'ha estat treballant.

 

D'on cobra el treballador?

 

De la Seguretat Social o la mútua, en funció de amb qui tingui les contingències cobertes l'empresa, amb els tràmits oportuns de sol·licitud de pagament directe.

 

Si la baixa del treballador era per malaltia o accident no laboral, rebrà la mateixa quantia que si estigués en prestació per desocupació.

 

Si la baixa del treballador era accident de treball o malaltia professional, percebrà el 75% del seu salari durant tota la baixa.

 

Quan el treballador rebi l'alta mèdica, no tindrà dret a la prestació per desocupació ni subsidi algun, ja que la baixa voluntària no atorga el dret a percebre aquestes prestacions.

Tornar al llistat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar informació relacionada amb les teves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.

Acceptar
NO ACCEPTAR