COM CORREGIR UNA ERRADA EN LA DECLARACIÓ DE LA RENDA?

Data de publicació: 6/12/2017

Cometre errors en la declaració de la renda és una cosa que passa sovint, però no és la fi del món. Aquests errors es poden esmenar i en el nostre article t´expliquem quan et sancionaran i quan no, i què fer.

1) Si et surt a pagar

Quan el resultat de la renda és a favor de l´Agència Tributària i t´adones que has comès algun error en presentar-la, has de presentar una declaració complementària.

Si ho fas abans que acabi la campanya de renda, Hisenda no et sancionarà. Si per contra te n´has adonat més tard, Hisenda t´imposarà un recàrrec depenent del temps que hagi passat des de la data.


2) Si et surt a retornar

Quan el resultat de la renda és al teu favor i no d´Hisenda, has de demanar una rectificació.

Si es tracta d´algun error en les dades personals o fiscals, no tindràs recàrrec.


3) Si no t´adones de l´error

Potser et passi que no te n´adonis de l´error. En aquest cas Hisenda et farà una paral·lela. És a dir, t´enviarà una proposta en la que hi figuren les dades que has declarat i les dades que a l´Agència Tributària li surten com a correctes.

Hisenda no té accés a totes les dades sobre tu, pel que és recomanable que al·leguis si detectes que les dades no estan completes o falta informació. Això sí, si finalment resulta que l´Agència Tributària té raó, et sancionaran. L´import depèn de cada cas i moltes vegades es pot reduir per pagament immediat.


4) Si hi ha diversos errors en la declaració

Si com molta gent has confirmat l´esborrany o has inclòs la informació i després t´has adonat que falten moltes més dades, pots presentar una substitutiva abans de la fi de la campanya de renda.

La substitutiva no pretén canviar un error puntual, sinó que reemplaça la declaració en tot el seu conjunt. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.