COMPLEMENTS A MÍNIMS DE LES PENSIONS

Data de publicació: 3/11/2016
Què són?
És la quantitat que es paga quan una pensió contributiva de la Seguretat Social no arriba al mínim fixat legalment. 
 
Hi té dret tothom?
El beneficiari que té reconeguda una pensió que no arriba a la quantitat mínima legalment establerta, té dret a percebre complements a mínims si:
 
  • No percep rendiments del treball, del capital o de qualsevol altra mena, o bé percep algun tipus de rendiment, però no excedeix de l’import que anualment s’estableix als pressupostos generals de l'Estat. Aquest 2016 l’import que no es pot excedir és de  7.116,18 €.
  • Cal residir en territori espanyol, això vol dir, que les estades a l’estranger han de ser màxim de 90 dies de durada, o han d’estar motivades per malaltia que caldrà acreditar amb el corresponent certificat mèdic.
 
Com es sol·liciten?
Si en el moment de demanar la pensió s’acredita que es compleixen les condicions, el mateix Istitut Nacional de la SeguretatSocial les reconeix d’ofici, però si els requisits s’acompleixen posteriorment, es pot sol·licitar al mateix organisme, amb el formulari de Declaració d'ingressos i/o acreditació de la residència al territori espanyol.
 
Els complements a mínims no tenen caràcter consolidable i es revisen anualment. Per a acreditar les rendes i els ingressos i/o la residència a Espanya, l’INSS podrà demanar la documentació que cregui convenient, tot i que habitualment es limita a la declaració de la renda.
 
Cal justificar els ingressos dels altres membres de la família?

No, la justificació dels ingressos és personal, ja que la pensió que demanem també ho és, al ser contributiva i no assistencial. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.