CONTRACTES A TEMPS PARCIAL

Data de publicació: 1/15/2018

Aprofitant la campanya que ha endegat la Inspecció de treball, de revisió de jornada en contractes a temps parcial, refresquem alguns dels conceptes més importants per a  realitzar una contractació d’aquest tipus:

Què són? Són els contractes que es signen amb persones treballadores  que presten els seus serveis durant un nombre d’hores al dia, a la setmana, al mes o a l’any, inferior a la jornada de treball que realitzaria una persona treballadora a temps complet. (segons hores anuals de conveni).

Hi ha jornada mínima? No hi ha jornada mínima i, el seu cas, la màxima és el 100%, moment en què el contracte deixaria de ser ser-ho a temps parcial passar a definir-se de temps complet.

Quantes hores es pot donar d’alta la persona treballadora? Les que realment treballa, ni més ni menys.

El salari?  Ha de ser, com a mínim, pot ser proporcional a la jornada treballada, respecte del que marca el conveni col·lectiu.

Les cotitzacions? Deriven directament del salari. El tipus de cotització per atur és un 1,2% més elevat que en els contractes indefinits a jornada completa (6,70% empresa i 1,60% persona treballadora)

Quins drets i deures tenen les persones treballadores a temps parcial? Els mateixos que qualsevol altre.

Què són les hores complementàries? Són hores de més, respecte les que figuren al contracte que el treballador pot fer, sempre que s’hagin pactat prèviament. Només es poden fer en contractes de més de 10 hores setmanals i no poden excedir del 30% de la jornada.

Control de jornada, Què és? La persona treballadora a temps parcial ja de tenir controlat l'inici i la fi de la jornada per algun mitjà manual o digital, però que sigui veraç i efectiu.

UNA PERSONA TREBALLADORA HA D’ESTAR DONADA D’ALTA PER LES HORES REALS DE PRESTACIÓ DE SERVEIS.  És motiu de sanció  que la persona treballadora presti serveis més hores de les que figuren en el contracte.

Nota: Aquesta informació és només orientativa. Per a ampliacions, aclariments i/o dubtes, estem a la seva disposició. Concerti cita Gabinet Permar SL – Tl. 972 275 260.

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.