COVID-19.23 GENCAT ´AJUDES 200 €

Data de publicació: 4/29/2020

DECRET LLEI 14/2020, de 28 d'abril

AJUDES DE 200 €

 

Es crea una prestació extraordinària per a subministraments bàsics, per un import de 200 €, de pagament únic, amb l'objectiu de facilitar l'adquisició de productes d'alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics.

Persones que acreditin una reducció dràstica i involuntària dels seus ingressos econòmics com a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma pel Reial decret 463/2020, de 14 de març, per la crisi sanitària derivada del COVID-19.

 

REQUISITS:

 1. Ésser major de 18 anys
 2. Estar empadronat o amb residència a Catalunya.
 3. Trobar-se en alguna de les següents situacions:
 • Treballador/a per compte aliè i en ERTO derivat de la COVID-19, o ser fix discontinu inclòs al punt 6 de l'article 25, o bé haver-li estat extingit el seu contracte de treball de caràcter temporal com a conseqüència de la crisi sanitària derivada de la COVID-19.
 • Treballador/a per compte propi i haver hagut de suspendre o reduir la seva activitat econòmica com a conseqüència de la crisi sanitària derivada de la COVID-19.
 1. Haver patit una reducció involuntària de les seves rendes del treball o de la seva facturació del total dels mesos de març i abril de 2020, superior al trenta per cent en comparació amb el mateix període de l'any anterior, com a conseqüència dels efectes de la COVID-19. En el cas de persones amb una antiguitat en el seu darrer contracte de treball o alta per compte propi inferior a 1 any, la comparació es realitzarà amb la mitjana dels resultats mensuals des de la data d'inici efectiu del lloc de treball o de l'alta per compte propi, respectivament.
 2. Els ingressos de tota la unitat familiar dels mesos de març i abril de 2020 han de ser en mitjana mensual inferiors a 2.098,37 euros bruts mensuals.
 3. La persona sol·licitant ha de tenir familiars que convisquin amb ella i al seu càrrec.
 4. En el cas dels treballadors fixos discontinus, s'aplicaran al compliment dels requisits les particularitats que tenen per raó de la seva condició.

 

ALTRES

 • Compatible amb la percepció d'altres ajuts, si la suma mensual no supera 2.098,37 euros bruts mensuals
 • Incompatible amb prestacions que puguin deixar de cobrar-se si es concedeix la present.
 • Només una sol·licitud per unitat familiar.
 • Es repartiran fins a 100.000 ajudes.

 

PROCEDIMENT

 • https://web.gencat.cat/ca/tramits/formulari-subministraments/index.html
  Caldrà omplir i presentar el formulari de sol·licitud normalitzat.
 • El termini per presentar les sol·licituds restarà obert fins a l'exhauriment de la dotació designada a l'efecte.
 • Es dictarà resolució en 7 dies hàbils. Si no hi ha resolució s’ha de considerar denegada. Els 7 dies següents s’abonarà. Es podrà comprovar que es compleixen els requisits i que S'habilita els departaments de la Generalitat de Catalunya beneficiaris de la distribució que acordi la Junta d'Herències, perquè gestionin la destinació del que preveu aquesta disposició sense subjecció als procediments recollits al Decret 145/2017 de 26 de setembre.
Tornar al llistat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar informació relacionada amb les teves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.

Acceptar
NO ACCEPTAR