COVID-19.5 ANÀLISIS ERTO'S

Data de publicació: 3/19/2020

ANÀLISI ERTO’S

Estudiada la legislació publicada en els darrers dies i després d’haver-ho discutit, comentat i dialogat amb diferents professionals del món laboral arribem a les següents conclusions:

 

  • Només és clar fer un ERTO per causes de força major per a les empreses tancades per decisió governativa. En tots els altres cassos hem de demostrar que la causa és el COVID-19 i que implica suspensió, cancel·lació, tancament temporals de locals, restriccions transport, persones i mercaderies o falta de subministraments que impedeixin GREUMENT continuar el desenvolupament diari de la activitat.

 

Per tant, gestionarem els ERTO’s de les empreses que es troben en el primer grup i posteriorment les restants.

  • Els ERTO’s poden ser denegats, amb la qual cosa, quedaria sense efecte la petició de l’empresa i aquesta ha d’assumir-ne les conseqüències en quant a salaris i demés.

 

  • La petició de no pagar les quotes a la Seguretat Social durant el període d’ERTO la farem un cop aprovat l’ERTO per part de la Generalitat i després d’haver parlat amb cada empresa, ja que aquesta excepció compromet l’empresa a mantenir el nivell d’ocupació durant 6 mesos. Si l’empresa no compleix amb aquest requisit, interpretem que haurà de pagar tot allò que s’havia estalviat més els recàrrecs que corresponguin.

 

  • ERTO’s per causes econòmiques, organitzatives, productives o organitzatives: Tenen un procediment llarg, pel que entenem que són poc útils en aquests moments.

 

  • La tramitació de l’ERO té un cost, que intentarem ajustar al màxim, però que estarà sobre els 350 €.

 

Així mateix els fe saber que, si és del seu interès, posem al seu servei un sistema de consulta per videoconferència, que ens poden sol·licitar per correu electrònic. Funciona a través d’un enllaç que els facilitarem i no necessiten cap més requeriment tècnic que tenir connexió a internet i càmera a l’ordinador.

 

Novament els agraïm la seva paciència i comprensió en moments d’exagerat volum de feina per al nostre despatx.

08:14

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.