REGISTRE DE LA JORNADA DELS TREBALLADORS

Data de publicació: 1/18/2017

18/01/2017

Un cop més volem insistir en la necessitat que realitzin el registre de jornada de tots els treballadors de l’empresa, els que estan a temps complet, i en especial, els que estan a temps parcial.

 

EL REGISTRE DE LA JORNADA HA DE CONTENIR:

*        Hora/es d’entrada.

*        Hora/es de sortida.

*        Total hores per mesos :

o   Hores ordinàries i hores extraordinàries, totalitzades.

o   Hores complementàries, detallades.

 

EL REGISTRE DE JORNADA POT SER:

*        Manual: NO s’accepten els models preimpresos. Les hores d’entrada i de sortida han d’estar escrites a mà pel treballador.

*        Informatitzat: Amb qualsevol sistema que permeti identificar el treballador.

 

A FINAL DE MES:

*        Treballadors a temps complet: hem de tenir constància d’haver lliurat el resum d’hores mensuals al treballador i als representants dels treballadors, si n’hi ha.

*        Treballadors a temps parcial: Hem de tenir còpia del registre amb la firma del treballador, que acredita l’entrega.

 

GUARDAR LA DOCUMENTACIÓ:

*        Treballadors a temps complet: Si bé no hi ha norma que ho especifiqui, és aconsellable guardar els registres durant 4 anys.

*        Treballadors a temps parcial: Guardar tots els registres, firmats pel treballador, durant 4 anys.

 

A FINAL D’ANY:

Les hores del conveni col·lectiu ens han de “quadrar” amb les hores que els treballadors han fitxat. Les hores extres, per als treballadors a jornada completa o les complementàries per als treballadors a jornada parcial, han d’anar a part.

 

SANCIONS:

Per no portar el registre de jornada, de 625 a 6.250 € de sanció.

Els treballadors a temps parcial poden considerar-se a temps complet, amb una retroactivitat que pot anar fins el 22/12/2013.

 

TREBALLADORS OBLIGATS:

Tots, encara que no prestin serveis en el centre de treball. Per tant, venedors o repartidors, per exemple, també hi estan obligats.

 

INSPECCIÓ DE TREBALL:

*        Treballadors a temps parcial: Se li han de poder lliurar els registres dels darrers 4 anys en el moment de la inspecció. Els hem de tenir a disposició firmats per cadascún dels treballadors.

*        Treballadors a temps complet: Se li han de poder lliurar els registres del mes en curs en el moment de la inspecció, així com el justificant d’haver lliurat els de mesos anteriors a cada treballador. No queda clara la obligació de tenir guardats els registres de mesos anteriors, però és aconsellable.

 

PROGRAMES:

Aquest despatx està treballant amb diversos programes per veure quin d’ells els podem aconsellar. Si necessiten alguna recomanació en aquest sentit, amb molt de gust els atendrem personalment.

 

 

Nota: La informació anterior és només orientativa, i dóna un coneixement superficial de la norma que explica. La seva aplicació requereix l’estudi personalitzat per part de Gabinet Permar SL 

 

 

Tornar al llistat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar informació relacionada amb les teves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.

Acceptar
NO ACCEPTAR