DESPLAÇAMENT DE PERSONES TREBALLADORES A L'ESTRANGER

Data de publicació: 3/12/2018

Si cal desplaçar un treballador al territori d'algun altre estat membre de la UE(1), estat que formi part de l'Espai Econòmic Europeu (2) o Suïssa, així com a algun dels països amb els quals Espanya té subscrits convenis d'assistència (3),

Recorda que:

Abans de viatjar: El treballador haurà de sol·licitar expressament a les oficines de la Seguretat Social la Targeta Sanitària Europea (TSE) per rebre l'atenció mèdica en el territori de la Unió Europea, de l'Espai Econòmic Europeu i Suïssa de manera gratuïta durant la teva estada temporal per motius de treball. La Targeta Sanitària Europea no és vàlida quan el desplaçament tingui la finalitat de rebre tractament mèdic.

A més, abans de fer el desplaçament laboral, l’empresa ha d'emplenar el formulari corresponent segons el país el qual el desplaci, així com el model de sol·licitud que correspongui (TA.300 o altres segons tipologia de desplaçament o possibles pròrrogues) i presentar-lo a l'Administració de la Seguretat Social més propera. En altres països amb els quals Espanya tingui subscrit algun conveni d'assistència s’haurà d'omplir el formulari corresponent per a la comunicació de tal situació. Els formularis i models de sol·licitud es troben disponibles a la pàgina web de la Seguretat Social: http://www.seg-social.es, dins de l'apartat Internacional.

Si el treballador es posa malalt o té un accident mentre està desplaçat i li cal assistència sanitària: haurà de dirigir-se al centre assistencial del sistema de salut pública del país on es trobis i presentar la targeta sanitària europea o, bé el formulari corresponent acompanyat del D.N.I. o passaport. En el cas d'haver rebut assistència sanitària en un estat membre de la UE, EEE o Suïssa sense haver presentat la TSE, s'hauran d'abonar les despeses generades i, posteriorment, sol·licitar el reintegrament de les mateixes aportant l'oportuna documentació justificativa. Si s'han utilitzat centres privats al marge del sistema sanitari del país de destí, s'haurà d'assumir el cost de l'assistència sanitària rebuda, sense possibilitat de reintegrament de despeses, excepte en cas d'urgència vital.

Si es viatge a un estat estranger que no té conveni de Seguretat Social amb Espanya i al treballador li cal assistència sanitària per a una urgència,

Recorda que:

Abans de viatjar: És molt recomanable realitzar prèviament al desplaçament una assegurança de viatge amb una asseguradora privada que cobreixi les anomenades contingències, per tal que quedi cobert el cost del mateix que pot arribar a ser molt elevat si no s’ha fet assegurança.

 

Nota: Els treballadors desplaçats per treballar que s’accidenten mentre treballen disposen, també, la cobertura de la seva Mútua col·laboradora de la Seguretat Social.  Cal que els treballadors desplaçats coneguin el número d’assistència a l’estranger de la Mutua per tal que el puguin utilitzar si els fa falta.

 

1.Formen part de la UE els següents països: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia. 2. A part dels països membres de la UE, pertanyen també a l'Espai Econòmic Europeu Islàndia, Liechtenstein i Noruega. 3. Els països amb els quals Espanya té subscrits, a dia d'avui, convenis d'assistència sanitària són bàsicament els següents: Andorra, Argentina, Austràlia, Brasil, Canadà (excepte Quebec), Xile, Colòmbia, República Dominicana, Equador, Estats Units, Filipines, Marroc, Mèxic, Paraguai, Perú, Rússia, Tunísia, Ucrània, Uruguai i Veneçuela.

Tornar al llistat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar informació relacionada amb les teves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.

Acceptar
NO ACCEPTAR