EL SUPREM ADMET EL VÍDEO COM A PROVA PER A ACOMIADAMENT

Data de publicació: 5/18/2017

Recentment, el Tribunal Suprem s´ha pronunciat sobre una qüestió de gran interès per als departaments de Recursos Humans de les empreses. Ens referim a la possibilitat d´utilitzar les gravacions de vídeo-vigilància com a prova en els judicis per acomiadament.

L´interessant de la sentència 77/2017 de 31 de gener 2017 del Tribunal Suprem és que unifica la doctrina i estableix el criteri a aplicar en casos idèntics.

La instal·lació de càmeres de vídeo-vigilància en el centre de treball pot xocar amb el dret a la protecció de dades del treballador.

De fet, en el cas a què fa referència la sentència del Suprem, el jutjat del Social de Barcelona i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no van acceptar la gravació com a prova perquè van considerar que vulnerava el dret a la protecció de dades del treballador.

No opina així el Tribunal Suprem, que accepta com a vàlida com a prova la gravació en què es veu un dependent en "presumpta actuació de furt i manipulació de tiquets".


No cal el consentiment exprés del treballador.

El Suprem considera que els empleats coneixien la presència de les càmeres de vídeo-vigilància a l´existir un cartell indicador i també la seva ubicació.

A més, l´empresa no necessita el consentiment exprés del treballador per tractar les imatges de vídeo-vigilància amb la finalitat de seguretat o control laboral, perquè es tracta d´una mesura per controlar el compliment de la relació laboral, una cosa que s´entén implícit en la mateixa relació laboral.

Només quan els enregistraments tenen una finalitat diferent a la del compliment del contracte de treball, cal sol·licitar el consentiment dels treballadors afectats.

En resum, a partir d´ara, es poden utilitzar els enregistraments de les càmeres de seguretat com a proves en el cas que els empleats cometin un acte il·lícit, sense que això vulneri els seus drets fonamentals, sempre que sàpiguen que hi ha càmeres de vídeo-vigilància en el seu lloc de treball.

Tornar al llistat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar informació relacionada amb les teves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.

Acceptar
NO ACCEPTAR