EM PODEN ACOMIADAR ESTANT DE BAIXA PER INCAPACITAT TEMPORAL?

Data de publicació: 6/3/2016

La resposta és sí. El fet d'estar en situació d'incapacitat temporal, no és motiu per evitar un acomiadament.

Una empresa pot acomiadar un treballador que està de baixa per diferents causes. El que és important és que hi hagi una causa, ja sigui una causa objectiva o per motius disciplinaris. Tant en un cas com en l’altre si la causa es demostra certa, l’acomiadament serà procedent i si es demostra incerta o no es demostra, improcedent. També pot ser declarat nul.

Les causes objectives són, principalment, econòmiques, organitzatives, productives, ineptitud sobrevinguda del treballador, falta d’adaptació del treballador a canvis tècnics i faltes d’assistència.

De la qualificació de l’acomiadament en depèn l’import de la indemnització. La declaració de nul·litat no suposa cap indemnització, ja que el treballador ha de ser readmès al seu lloc de treball, i se li han d’abonar els salaris deixats de percebre. La nul·litat es produeix, per exemple, quan s'acomiada una senyora embarassada pel fet d'estar-ho i es demostra.

Indemnitzacions:
Acomiadament objectiu:
Procedent: 20 dies de salari per any treballat, amb un màxim de 12 mensualitats de salari.
Improcedent: 33 dies de salari per any de treball, amb un màxim de 24 mensualitats.

Acomiadament disciplinari:
Procedent: zero, ja que es tracta d’un càstig a un comportament greu i culpable del
Improcedent: Fins el 12/2/2012, 45 dies per any de treball i 33 dies per any, a partir d’aquella data.

Finalment comentar que si el treballador es troba dins d’un període de prova, l'empresari podrà indicar com a causa de l'extinció de la relació laboral la no superació del període de prova sense necessitat d'abonar cap indemnització.

Aquestes indemnitzacions són vàlides per a tota mena de contractes, tant indefinits com temporals, si és que aquests darrers no es volen deixar acabar.

Nota: La informació anterior és només orientativa, i dóna només un coneixement general de la norma que explica. La seva aplicació requereix l’estudi personalitzat per part de Gabinet Permar SL

Tornar al llistat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar informació relacionada amb les teves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.

Acceptar
NO ACCEPTAR