"FEM OCUPACIÓ PER A JOVES" PROGRAMA SUBVENCIONAT

Data de publicació: 2/26/2018

Transcrivim la nota que ens fa arribar l’Àrea d’Ocupació

 

Des de l’Àrea d’ocupació de l’Ajuntament d’Olot un any més iniciem el programa Fem Ocupació per a Joves. Valorem que per les condicions que ofereix, pot ser d’interès per a la seva empresa.

 

Aquest és un programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social que permet contractar un o més treballadors entre 18 i 29 anys, amb estudis d’ESO, CFGM o Batxillerat i formar-los segons el lloc de treball a ocupar.

 

El projecte vol afavorir la inserció laboral dels joves alhora que les empreses es poden beneficiar de:

− Incorporar als seus equips a persones joves formades específicament pel lloc de treball a cobrir.

− Subvencions equivalents al Salari Mínim Interprofessional de l’any 2017 (707,70 €/mensuals

per jornada completa) per un període de 6 mesos.

 

Sobre la formació vinculada al lloc de treball: ha de tenir una durada mínima de 90 hores i un màxim de 150. Es realitza abans de la incorporació del treballador a l’empresa. La formació ha està relacionada amb el lloc que ocuparà el treballador a l’empresa. La formació és presencial, ja sigui a través d’Aula Mentor (online) a les instal·lacions de les Mates o una formació a mida per l’empresa en cas que sigui possible prèvia consulta al SOC. La formació té un cost 0 per l’empresa. Està subvencionada pel SOC.

 

Sobre la contractació: el jove ha de ser contractat amb una durada mínima de 6 mesos mitjançant qualsevol modalitat contractual. Pot ser a temps complert o a temps parcial, no inferior al 50% de la jornada ordinària. La empresa ha d’assignar un tutor al jove (no més de 5 joves/tutor). El salari a percebre pel treballador és segons conveni i categoria laboral. El SOC subvenciona els 6 primers mesos de contracte amb 707.70 €/mensuals, excepte períodes de baixa laboral i acomiadament improcedent.

 

Si el contracte acaba abans per no superació del període de prova o baixa voluntària, ’empresa té dret a acollir-se a la subvenció i cobra la part proporcional del període treballat.

Des de l’Àrea d’Ocupació ens encarreguem de tot l’acompanyament a l’empresa respecte a la gestió de la documentació i els tràmits de la subvenció.

 

Per a més informació:

Àrea d’Ocupació Mas les Mates – Àngel Serrat

C/ Mestre falla, 47 Olot

972 26 78 12

angel.serrat@dinamig.cat

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.