INTERPRETACIÓ SOBRE MANTENIMENT DE PLANTILLA EN ERTO’S COVID-19

Data de publicació: 12/11/2020

INTERPRETACIÓ SOBRE EL MANTENIMENT DE PLANTILLA EN ERTO’S COVID-19

 

Segons una nota informativa de La Direcció general de Treball i la Direcció General de la Inspecció de el Ministeri de Treball i Economia Social del divendres 4 de desembre de 2020, si una empresa que ha realitzat un ERTO COVID-19 (Força Major o ETOP), acomiada un dels empleats afectats en els sis mesos següents a la seva reincorporació, haurà de tornar les exoneracions realitzades sobre totes les persones treballadores afectades per l’ERTO i de tot el període de l'ERTO. Tant se val el número de treballadors que tingui l’empresa.

 

Això passa per què el redactat dels RDLlei que han anat regulant aquest tema es presta a diverses interpretacions El manteniment de plantilla s’ha rebulat en el R.D.Llei 8/2020, en el R.D.Llei 24/2020 i en el R.D.Llei 30/2020. Cap dels tres deixa clares les condicions a complir, des de quan s’han de complir i l’abast de les conseqüències de l’incompliment.

 

Els experts consideren que aquesta interpretació no compleix un criteri bàsic de les sancions administratives, la proporcionalitat.

 

Per tant, només ens queda esperar o bé que el mateix govern aclareixi tots els punts, o bé que els diversos tribunals vagin dictant sentències i ens marquin el camí a seguir.

 

Seran informats puntualment de qualsevol aclariment o novetat legislativa o de jurisprudència que es produeixi al respecte.

 

Per qualsevol dubte, aclariment o ampliació, contacti amb nosaltres.

 

 

Tornar al llistat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar informació relacionada amb les teves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.

Acceptar
NO ACCEPTAR