JUBILACIÓ ACTIVA, CANVI DE CRITERI

Data de publicació: 7/30/2018

Segons nota de premsa publicada al web de La Moncloa, la Direcció General d'Ordenació de la Seguretat Social estableix que el contracte per compte d'altri que ha de formalitzar el pensionista que vulgui compatibilitzar el 100% de la quantia de la pensió de jubilació amb una activitat per compte propi s'ha d'emmarcar en l'activitat que doni lloc a la seva alta en el règim especial de treballadors per compte propi o autònoms (RETA).

Segons la font esmentada, el criteri emès pel DGOSS, per a la sol·licitud de compatibilitat del treball per compte propi i el 100 per cent de la seva pensió de jubilació, el pensionista haurà d'estar en situació d'alta en el RETA i acreditar tenir contractat almenys a un treballador per compte aliè en l'activitat.

Aquest criteri modifica els criteris anteriors (DGOSS 2028.03.21), en l'aplicació de la compatibilitat de la jubilació activa amb el 100% de la pensió, es passa de ser suficient per a la compatibilització amb feina a un treballador, a matisar-la necessitat que aquesta contractació es realitzi en l'àmbit d'activitat que exerceixi el treballador autònom, el que implica deixar fora de l'accés a la jubilació plena al 100% els supòsits en què el treballador per compte d'altri és un empleat de llar que presti serveis en el domicili particular de l'autònom.

Això implica que en el cas de consellers, administradors, socis o comuners de societats i entitats sense personalitat no serà possible l'accés a la jubilació plena al 100% llevat que comptin amb una altra activitat per compte propi com a persona física on s'acrediti tenir almenys un treballador per compte aliè.

Segons la citada notícia publicada el canvi de criteri no suposarà una revisió de les compatibilitats ja reconegudes.

En el cas que l'autònom contracti un familiar col·laborador per acollir-se a la compatibilitat plena amb la pensió de jubilació, aquell haurà de tenir la condició de treballador per compte aliè.

En cap cas podrà beneficiar-se de la compatibilitat del treball per compte propi amb el 100 per cent de la pensió de jubilació el familiar col·laborador inclòs en el RETA, ja que només l'autònom titular pot actuar com a ocupador dels treballadors per compte aliè al seu servei .

Tornar al llistat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar informació relacionada amb les teves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.

Acceptar
NO ACCEPTAR