JUBILACIÓ PARCIAL PER A TREBALLADORS D'EMPRESES MANUFACTURERES

Data de publicació: 12/11/2018

El Reial Decret-Llei 20/2018, publica, entre d’altres, el manteniment de condicions de la legislació anterior a 01/08/2011, per a determinats supòsits de jubilació parcial, per a totes les jubilacions parcials causades fins el 31/12/2022

La legislació referida és més favorable per a l’empresa.

Condicions:

a) Que el treballador que sol·liciti l'accés a la jubilació parcial realitzi directament funcions que requereixin esforç físic o alt grau d'atenció en tasques de fabricació, elaboració o transformació, així com en les de muntatge, posada en funcionament, manteniment i reparació especialitzats de maquinària i equip industrial en empreses classificades com a indústria manufacturera.

b) Antiguitat mínima a l'empresa de sis anys immediatament anteriors a la data de la jubilació parcial.

c) Que en el moment del fet causant de la jubilació parcial més del 70% dels treballadors de la plantilla siguin indefinits.

d) Reducció de la jornada de treball del jubilat parcial:  entre el 25%  i el 67%, o del 80 % si el rellevista es contracta a jornada completa mitjançant un contracte de durada indefinida.

e) Correspondència entre les bases de cotització dels treballadors rellevista i jubilat parcial, mínim del 65 % de la mitjana de les bases de cotització dels 6 últims mesos.

f) Cotització mínima de 33 anys, computant el període servei militar o de la prestació social substitutòria, amb el límit màxim d'un any. En el supòsit de persones amb discapacitat en grau igual o superior al 33 per cent, el període de cotització exigit serà de vint anys.

 

Nota: Aquesta informació és orientativa. Per a ampliacions i aplicacions pràctiques, consulti’ns.

Tornar al llistat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar informació relacionada amb les teves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.

Acceptar
NO ACCEPTAR