LA REDUCCIÓ DE JORNADA DERIVADA PER CURA DE FILLS

Data de publicació: 7/1/2016

Algunes consideracions a tenir en compte:

 

  • El/la treballador/a que comunica a l’empresa una reducció de jornada per guarda legal, pot escollir reduir la seva jornada diària entre el 12,5% i el 50%. Els pares amb fills que pateixen malalties greus, podran demanar entre el 50% i el 100% de reducció.
  • El treballador pot escollir l’horari, sempre que respecti el que estableix el conveni col·lectiu d’aplicació. Fins i tot,  pot escollir un horari fix, encara que l’empresa treballi per torns, sense que l’empresari pugui modificar aquest horari, una vegada que l’empleat el tingui assignat.
  • Els conceptes salarials de la nòmina reduiran en el mateix percentatge que la reducció de jornada, excepte aquells que no depenguin del percentatge de jornada. Per exemple, el salari base, es reduirà i el plus transport, si l’empresa n’ha de pagar, pot no veure’s alterat.
  • El/la treballador/a tindrà dret al mateix nombre de dies festius, vacances i dies d’assumptes propis (si així ho contempla el conveni), que abans de reduir la jornada.
  • Si es produís un acomiadament o una rescissió del contracte per arribar a la seva fi, la indemnització es calcularà com si l’empleat no estigués en reducció de jornada.
  • La sol·licitud de reducció de jornada s’ha de fer per escrit i amb una antelació mínima de 15 dies al dia que es pretén iniciar, i ha d’incloure la data d’inici i de fi.
  • En cas de sol·licitar la reducció de jornada per a la guarda d’un menor, el límit establert actualment és fins als 12 anys d’edat.
  • En cas de voler contractar un treballador substitut que cobreixi la resta de la jornada, s’haurà de fer mitjançant un contracte d’interinitat, que acabarà quan el treballador amb jornada reduïda finalitzi aquesta situació.
  • L’acomiadament d’un empleat en reducció de jornada derivada per cura de fills, serà considerat nul llevat que l’empresari provi que es tracta d’un acomiadament procedent.
  • Si bé l’empresa sempre cotitza en relació al salari pagat al treballador, a efectes d’atur, jubilació, incapacitat permanent, mort i supervivència, maternitat i paternitat, i només durant els 2 primers anys, i només per a reduccions per a tenir cura d’un menor, la cotització es considerarà a jornada completa.

  

Nota: La informació anterior és només orientativa, i dóna només un coneixement general de la norma que explica. La seva aplicació requereix l’estudi personalitzat per part de Gabinet Permar SL. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.