L’EMPRESA NO POT VIGILAR ELS CORREUS DELS TREBALLADORS

Data de publicació: 9/6/2017

La Gran Sala del Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat una empresa que va espiar els missatges privats del compte professional de correu electrònic d'un empleat d'una empresa a Romania.

 

Els arguments són:

  • Que les autoritats romaneses no han assolit un just equilibri entre els interessos en joc i no han protegit correctament el dret del demandant al respecte de la seva vida privada i la seva correspondència, segons s'estableix en l'article 8 del Conveni Europeu de Drets Humans.
  • Que el demandant no havia estat advertit de la possibilitat que els seus correus fossin vigilats, ni de la naturalesa i l'abast d'aquesta vigilància.
  • Que les mesures de vigilància eren excessivament intrusives per a la privacitat i es va accedir al correu sense coneixement del demandant.

 

La sentència afegeix que un cap pot revisar els correus professionals dels treballadors o acomiadar-los per usar-los fins personals, sempre que la vigilància vagi acompanyada de garanties adequades i suficients contra els abusos.

Per tant, abans d'iniciar-se la vigilància, s'ha d'advertir al treballador que es realitzarà.

 

 

Sentència en francès - Sentència en anglès

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.