LES INSTRUCCIONS D’HISENDA A LES SOCIETATS CIVILS

Data de publicació: 4/1/2016

Moltes Societats Civils han rebut notificacions de l'Agència Tributària on s’ informa dels canvis produïts en la tributació a partir de l'1 de gener d'aquest any. S’hi explica què han de fer les societats civils amb objecte mercantil que han passat a tenir obligació de tributar per l’impost de Societats, en comptes de l’antic règim d'atribució de rendes.

Les societats mercantils que acordin la seva dissolució i liquidació abans del 30 de juny de 2016, i realitzin la resta d'actes per a la seva extinció abans que acabi l'any podran seguir fins aleshores amb el règim d'atribució de rendes.

Les que no es dissolguin passen a tenir personalitat jurídica, a efectes tributaris, si es manifesten com a societat civil davant l'AEAT en el moment de sol·licitar el NIF, i es considera que tenen objecte mercantil, si realitzen una activitat econòmica, llevat de les agrícoles, ramaderes, forestals, mineres, pesqueres o de caràcter professional acollides a la Llei 2/2007, de 15 de març de Societats Professionals.

Per això, totes les societats civils amb objecte mercantil que passen a ser contribuents de l’Impost de Societats, deixant el règim d'atribució de rendes, han de modificar la seva situació censal abans del 30 de juny. Si no ho fan, l’AEAT ho farà d’ofici a partir de l’1/07/2016.

Les modificacions censals es poden fer amb els models 036 que tots coneixem, i al que poden accedir clicant en aquest enllaç. Caldrà però, tenir certificat electrònic o CL@VE PIN del representant legal de l'entitat. En aquest cas, cal que es disposi d’apoderament suficient.

SITUACIONS QUE PODEN DONAR

  • Passar a tributar per l'Impost sobre Societats i que no es dissolgui.
  • Dissolució i liquidació.
  • Transformació en societat civil professional.
  • Transformació en comunitat de béns o Societat Limitada.

 

Accés a la nota informativa de l’AEAT
 

Nota: La informació anterior és només orientativa, i dóna només un coneixement general de la norma que explica. La seva aplicació requereix l’estudi personalitzat per part de Gabinet Permar SL

 

 

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.