LES ÚLTIMES SENTÈNCIES LABORALS QUE SENTEN JURISPRUDÈNCIA

Data de publicació: 8/13/2019

SOU MÍNIM INTERPROFESSIONAL

Segons la sentència de l'Audiència Nacional de 2019.05.24, els complements salarials són absorbibles pel SMI. Per tant, és la suma de totes les percepcions de la persona treballadora, en còmput anual, que ha de superar els 12.600 €, i no només la suma del salari base.

 

RÈGIM DE JORNADA, VACANCES I PERMISOS DEL PERSONAL LABORAL DELS ORGANISMES PÚBLICS

Quan un organisme públic no està enquadrat en cap conveni col·lectiu, s'ha d'estar al que preveu l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic quant a règim de jornada, vacances i permisos.

 

COMPATIBILITAT DE LA INVALIDESA PERMANENT ABSOLUTA AMB UN TREBALL A TEMPS PARCIAL

La incapacitat permanent absoluta és compatible amb una activitat professional a temps parcial que no sigui perjudicial o inadequada al seu estat i que no suposi millora o error de diagnòstic.

 

PRORRATEIG DEL PAGAMENT DE LA INDEMNITZACIÓ PER FINALITZACIÓ DE CONTRACTE TEMPORAL

El pagament prorratejat i anticipat de la indemnització per fi de contracte temporal és vàlid ja que no hi ha cap norma que ho prohibeixi, llevat que hi hagi una clara demostració que l'import de la liquidació amaga conceptes salarials.

 

DESCOMPTE DEL SALARI ALS TREBALLADORS QUE ARRIBEN TARD

Segons la sentència de l'Audiència Nacional de 2019.06.20, és conforme a dret descomptar directament de les nòmines mensuals de les persones treballadores els retards en el fitxatge d'entrada. El caràcter bilateral i sinal·lagmàtic del contracte de treball implica que el dret a percebre el salari es genera per l'efectiva prestació de serveis.

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.