LLEI 1/2020 - DEROGACIÓ DE L'ACOMIADAMENT OBJECTIU PER FALTES

Data de publicació: 7/20/2020

DEROGACIÓ DE L’APARTAT D) DE L’ARTICLE 52 DE L’ESTATUT DELS TREBALLADORES.

 

Des del dijous passat, amb la publicació de la Llei 1/2020, de 15 de juliol, les empreses ja no poden acomiadar per causes objectives a les persones treballadores que faltin al seu treball.

Com recordaran, aquest article permetia dur a terme l’acomiadament d’una persona amb una indemnització de 20 dies de salari per any de treball si faltava a la feina un 20% de la jornada de dos mesos consecutius, sempre que hagués faltat un 5% de les jornades hàbils en 12 mesos o el 25% en quatre mesos discontinus dins dels 12 mesos anteriors, poden considerar-se les faltes per vaga, representació el treballadors, accident de treball, maternitat, etcètera.

De fet, aquesta era una causa d’acomiadament que s’utilitzava en comptadíssimes ocasions, i que ara ja no es pot emprar.

Accés a la Llei

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.