LLEI 26/2015 – PROTECCIÓ A LA INFÀNCIA I A L’ADOLESCÈNCIA

Data de publicació: 1/7/2016

Des de l’entrada en vigor d’aquesta Llei, serà requisit per a l'accés i exercici a les professions, oficis i activitats que impliquin contacte habitual amb menors, el no haver estat condemnat per sentència ferma per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, que inclou l'agressió i abús sexual, assetjament sexual, exhibicionisme i provocació sexual, prostitució i explotació sexual i corrupció de menors, així com per tracta d'éssers humans. A aquest efecte, qui pretengui l'accés a aquests professions, oficis o activitats haurà d'acreditar aquesta circumstància mitjançant l'aportació d'una certificació negativa del Registre Central de delinqüents sexuals.

Entenem que dins d’aquestes professions hi ha de les mestres, monitors, delegats d’equips, dentistes, personal de botigues de roba per a menors, perruquers/es, metges, infermers/eres, socorristes, personal de piscines, pavellons i pistes esportives, personal de locals d’oci infantil, etc.

Com que el Registre Central de Delinqüents sexuals no és operatiu, cal que l’empresa tingui a la seva disposició una certificació de penals, que emet el Registre d’Antecedents Penals. Si és el seu desig, podem encarregar-nos del tràmit.

 

Accés al BOE

Nota: La informació anterior és només orientativa, i dóna un coneixement superficial de la norma que explica. La seva aplicació requereix l’estudi personalitzat per part de Gabinet Permar SL

 

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.