PRESTACIONS SEPE I ERTO - ALGUNES CONSIDERACIONS

Data de publicació: 9/22/2020

Segueixen algunes consideracions a tenir en compte respecte de les incidències de les prestacions del SEPE, que hem conegut en una videoconferència a la que hem assistit, que entenem que poden ser del seu interès.

 

FILLS:

 

El SEPE està fent una segona escombrada de comunicacions a aquelles persones que no tenen els fills inclosos en les prestacions i afecten l’import de les mateixes.

 

COBRAMENTS INDEGUTS: (COBROS INDEBIDOS)

 

Si ja he sortit de l’ERTO i continuo cobrant o no he estat mai d’ERTO i cobro, o es cobro més del que em tocaria cobrar...

 

El SEPE ho ha de reclamar oficialment per escrit i quan es faci, donarà un termini per a pagar sense interessos. Si no s’ha efectuat la devolució i hi ha una segona reclamació, sí que es pagaran interessos. Aquest procés comença ara i es podrà demanar un fraccionament o ajornament del pagament.

 

 

QUI HA COBRAT DE MÉS, POT INGRESSAR ELS DINERS COBRATS DE MÉS SENSE QUE ES RECLAMI PER PART DEL SEPE?

 

Sí, al compte corrent ES21 9000 0001 2002 0340 5132, NOMÉS SI ES TÉ MOLT CLAR L’IMPORT QUE S’HA COBRAT DE MÉS, si no, val més esperar que arribi la reclamació. En aquest cas serà molt important identificar-se per tal que quedi clar qui fa aquesta transferència i notificar l’ingrés a: doc08.seguimiento@sepe.es

NO ACONSELLEM FER-HO.

 

LI APAREIX LA PRESTACIÓ SUSPESA? (LE APARECE LA PRESTACIÓN SUSPENDIDA?)

 

És conseqüència del processament dels fitxers que passen les empreses amb els períodes d’activitat que automàticament suspenen la prestació el darrer dia del mes en qüestió. Quan es processa el període següent es reactiva la prestació i torna a aquedar tallada el darrer dia del mes. I així successivament.

 

Com que aquests fitxers es comuniquen a final de mes, no es cobra el proper dia 10, si no el dia 10 del mes següent.

 

ETOP

 

Els treballadors han de demanar individualment la prestació, encara que a la Direcció Provincial de Girona s’han tramitat tots els demanats col·lectivament.

 

  • Sol·licitud telemàtica, només amb certificat digital.
  • Pre-sol·licitud telemàtica, sense necessitat de certificat digital.

 

 

AUTÒNOMS + ERTO AL RÈGIM GENERAL:

 

Com ja hem recordat que les persones d’alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms no tenen dret a percebre la prestació d’atur de l’ERTO de l’empresa en la que estan donats d’alta al Règim General de la Seguretat Social.

 

DOMICILI:

 

Si una persona treballadora ha canviat de domicili i no ho ha comunicat al SEPE, les notificacions que el SEPE enviï a l’adreça de la que disposa, es consideren ben realitzades. Aconsellem assegurar aquest extrem.

 

ERTO EN DUES EMPRESES A TEMPS PARCIAL:

 

El sistema del SEPE ha concedit l’atur sol·licitat en primer lloc, de manera que el derivat de la segona empresa ha de ser manual i es va resolent.

 

INCAPACITAT TEMPORAL DINS DE L’ERTO TOTAL:

 

Un treballador que està de baixa mentre està en ERTO, ha de comunicar-ho al SEPE.

 

 

Telèfons SEPE per a informació de particulars: 93 619 09 98 - 900 812 400

Tornar al llistat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar informació relacionada amb les teves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.

Acceptar
NO ACCEPTAR