REGISTRE DE LA JORNADA DELS TREBALLADORS - ANÀLISI ACTUAL

Data de publicació: 5/26/2017

 Hem rebut del Col·legi Oficial de Graduats Socials, una anàlisi del Sr. Antonio Benavides Vico, inspector de Treball, en relació al tema del registre de la jornada que tantes variacions ha tingut. Descarregar anàlisi.

 

En resum el Sr. Benavides diu:

 

*        La jornada dels treballadors a temps parcial ha de registrar-se dia a dia, s’ha de totalitzar mensualment, se n’ha de lliurar còpia al treballador juntament amb la nòmina, especificant les hores ordinàries i les complementàries realitzades. L’empresari conservarà els resums 4 anys.

*        També s’ha de registrar la jornada dels treballadors mòbils, de la marina mercant i de transport ferroviari.

*        NO és obligatori el registre de la jornada en els col·lectius no inclosos en els punts anteriors, és a dir, en la immensa majoria de treballadors a jornada completa.

 

A més, segons es pot llegir en la transcripció de la instrucció per a la Inspecció de Treball i Seguretat Social, s’estableix que aquest organisme no pot exigir el control horari a treballadors a temps complet no inclosos en els punts anteriors, i no pot considerar infracció no tenir aquest control. Amb tot i això, pot fer les investigacions que cregui convenients per a comprovar que es respecta la normativa en quant a jornada de treball.

 

Per tant, RECORDANT-LOS QUE HAN DE RESPECTAR LES NORMES RELATIVES A LA JORNADA DE TREBALL, i totes les altres vigents, els reiterem el que ja vàrem dir en el seu moment sobre registre de jornada i que recollim en aquest document.

 

NOTA: Atenció a les empreses de transport o empreses amb treballadors que realitzin la seva jornada en activitats mòbils per carretera: CAL PORTAR REGISTRE DE LA JORNADA QUE ES CONSERVARÀ DURANT 3 ANYS.

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.