REGISTRE HORARI I ALTRES (RDLLEY 8/2019)

Data de publicació: 3/25/2019

Reial decret Llei 8/2019, de 8 de març, de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral a la jornada de treball. Resum dels aspectes més destacats

 

REGISTRE DE JORNADA. OBLIGATORI, DES DEL DIA 13 DE MAIG DE 2019

 • Qui? TOTES les empreses han de registrar la jornada de TOTES les persones treballadores de l'empresa.
 • Què? El control horari ha d'incloure l'hora d'inici i l'hora de finalització de la jornada.
 • Quan? Els registres s'han de conservar 4 anys i romandran a disposició de les persones treballadores, dels seus representants legals i de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.
 • Com? Hi ha diferents mètodes de registre de jornada, el manual, del qual us adjuntem un model i els electrònics, -dactilars, amb targetes, per accessos a ordinadors, etc-

A nivell pràctic:

 1. Escollim un sistema de registre en què cada treballador pugui deixar constància cada vegada que inicia i finalitza la jornada, en paper o electrònic però que sigui fiable i invariable.
  1. Si és en paper, el treballador anotarà personalment l’hora en què entra i signarà, i l’hora en què surt i signarà.
  2. Si és en un sistema electrònic, el treballador posarà el dit, la tarja o registrarà l’entrada i la sortida.
 2. A final de mes: Fem còpia de tots els registres i en donem una còpia al treballador i li fem firmar una altra còpia, conforme li hem lliurat.
 3. Guardem els registres durant 4 anys.

Gabinet Permar SL, ha participat en la creació de TIME NET, de GPIsoftware, aplicació que els aconsellem. Si ho desitgen, els hi podem presentar. Ens ho han de fer saber.

Gabinet Permar SL pot penjar al portal del treballador els registres horaris, fent que ja no calgui repartir-los a les persones treballadores, ni requerir-los la firma conforme els hi hem lliurat.

Gabinet Permar SL els facilita un model per al fitxatge manual que es poden descarregar fent clinc en aquest enllaç.

POWER POINT

MODEL DE REGISTRE HORARI PER A DESCARGAR

 

SUBSIDI PER A MAJORS DE 52 ANYS

Es torna al subsidi per a majors de 52 anys, en les condicions de la legislació anterior. Només es tenen en compte les rendes pròpies, es percep el 80% de l'IPREM o la proporció del treball a temps parcial anterior.

 

IMPORTS MÍNIMS PER A LES PENSIONS D'INCAPACITAT PERMANENT TOTAL, DERIVADA DE MALALTIA COMUNA, PER A MENORS DE 60 ANYS, DURANT EL 2019

 • Amb cònjuge a càrrec i sense cònjuge: 6.991,60 €/any
 • Amb cònjuge no a càrrec: 6.930 €/any

AGRARIS, CONVERSIÓ DE CONTRACTES EVENTUALS EN INDEFINITS O CONTRACTES FIXOS-DISCONTINUS.

S'estableixen diferents bonificacions sobre contingències comunes per a les transformacions que es fins al 01/01/2020.

 

BONIFICACIÓ PER LA CONTRACTACIÓ DE PERSONES ATURADES DE LLARGA DURADA.

 • Bonificacions durant 3 anys per a la contractació indefinida per a aturats 12 mesos en els 18 anteriors.
 • Imprescindible mantenir la persona treballadora durant 3 anys i el nivell d'ocupació 2 anys. No es consideren incompliments dels acomiadaments declarats o reconeguts procedents, ni la baixa voluntària, entre d'altres.

 

PROLONGACIÓ DEL PERÍODE D'ACTIVITAT DELS TREBALLADORS AMB CONTRACTES FIXOS DISCONTINUS EN ELS SECTORS DE TURISME I COMERÇ I HOSTALERIA VINCULATS A L'ACTIVITAT TURÍSTICA.

DURANT el 2019, les empreses dels sectors de turisme, comerç i hostaleria, vinculades al turisme, que generin activitat productiva en els mesos de febrer, març i de novembre de cada any, podran aplicar una bonificació en aquests mesos del 50%, durant aquests mesos i per a contractes fixos discontinus.

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.