RESERVA LLOCS DE TREBALL A PERSONES AMB DISCAPACITAT

Data de publicació: 3/10/2021

RESERVA LLOCS DE TREBALL A PERSONES AMB DISCAPACITAT

 

Totes les empreses que tenen 50 o més persones treballadores, han de reservar un 2% dels llocs de treball a persones discapacitades acreditadament.

 

Per a calcular el nombre exacte cal:

  • Fer la mitjana de la plantilla dels 12 mesos anteriors, tenint en compte els contractes de treball a temps parcial.
  • Els contractes temporals computen:
    • Durada superior a un any: Com els indefinits.
    • Durada de fins un any: computen pel nombre de dies de la durada del contracte. Cada 200 dies computa per un treballador més.
  • La mitjana que en resulti s’arrodoneix a l’alça, sempre que sigui superior a 0,4. Per exemple, si la mitjana dona 1,5 caldrà tenir dues persones discapacitades en plantilla.

 

Els contractes de les persones discapacitades poden de les modalitats específiques per a discapacitats o bé de les modalitats generals.

 

Legislació:

 

Decret 86/2015, e 2 de juny, sobre l'aplicació de la quota de reserva del 2% a favor de persones amb discapacitat en empreses de 50 o més persones treballadores i de les mesures alternatives de caràcter excepcional al seu compliment.

 

Real Decreto 364/2005, de 8 de abril, por el que se regula el cumplimiento alternativo con carácter excepcional de la cuota de reserva en favor de los trabajadores con discapacidad.

Tornar al llistat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar informació relacionada amb les teves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.

Acceptar
NO ACCEPTAR