RESERVA LLOCS DE TREBALL A PERSONES AMB DISCAPACITAT

Data de publicació: 3/10/2021

RESERVA LLOCS DE TREBALL A PERSONES AMB DISCAPACITAT

 

Totes les empreses que tenen 50 o més persones treballadores, han de reservar un 2% dels llocs de treball a persones discapacitades acreditadament.

 

Per a calcular el nombre exacte cal:

  • Fer la mitjana de la plantilla dels 12 mesos anteriors, tenint en compte els contractes de treball a temps parcial.
  • Els contractes temporals computen:
    • Durada superior a un any: Com els indefinits.
    • Durada de fins un any: computen pel nombre de dies de la durada del contracte. Cada 200 dies computa per un treballador més.
  • La mitjana que en resulti s’arrodoneix a l’alça, sempre que sigui superior a 0,4. Per exemple, si la mitjana dona 1,5 caldrà tenir dues persones discapacitades en plantilla.

 

Els contractes de les persones discapacitades poden de les modalitats específiques per a discapacitats o bé de les modalitats generals.

 

Legislació:

 

Decret 86/2015, e 2 de juny, sobre l'aplicació de la quota de reserva del 2% a favor de persones amb discapacitat en empreses de 50 o més persones treballadores i de les mesures alternatives de caràcter excepcional al seu compliment.

 

Real Decreto 364/2005, de 8 de abril, por el que se regula el cumplimiento alternativo con carácter excepcional de la cuota de reserva en favor de los trabajadores con discapacidad.

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.