SENTÈNCIA DEL TC: NOVETATS EN EL SUBSIDI PER A MAJORS DE 55 ANYS

Data de publicació: 7/17/2018

El Tribunal Constitucional, TC, ha declarat inconstitucional la Disposició Final 1a.1 del RDL 5/2013, que establia el requisit de computar la renda del cònjuge i demés membres de la unitat familiar per a tenir dret a percebre el subsidi per a majors de 55 anys.

Per tant, tornem a la norma anterior, que estableix que la persona beneficiaria del subsidi no pot  percebre rendes superiors al 75% del Salari Mínim Interprofessional, (551,93 € mensuals, 6.623,10 € anuals), sense tenir en compte les rendes de les altres persones que conviuen amb la sol·licitant.

Segons estableix la mateixa sentència, aquesta declaració de nul·litat no permet revisar les sol·licituds ja denegades, és a dir, no té efectes retroactius.

Entenem, però, que totes les persones que en el seu moment tenien dret a demanar el subsidi i no ho varen fer a causa de les rendes de la família, el poden demanar ara, sempre que hagin mantingut la situació de demandant d’ocupació, renovant la demanda ininterrompudament.

Quedem a la seva disposició per a qualsevol aclariment, ampliació o tràmit. gabinet@permar.cat

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.