SIS TRÀMITS A REALITZAR QUAN ES TÉ UN FILL

Data de publicació: 5/27/2016

Després de tenir un fil, tant si és natural com si és tracta d’una adopció, els pares han de fer, almenys, 6 tràmits.


El Registre Civil.- Cal anar-hi amb el DNI dels pares i el llibre de família si estem casats o tenim un altre fill, juntament amb l'informe mèdic de neixament o document d’adocpció. Aquest tràmit s'ha de fer abans de 8 dies naturals des del neixament o adopció. Cal tenir en present que si els pares no estan casats, han de personar-se tots dos al Registre Civil, cosa que no és necessari en cas que hi hagi matrimoni.
En determinats cassos aquest tràmit es pot fer des de l’hospital.

L’empresa.- Les mares treballadores han de dur a l'empresa la baixa de maternitat, en el termini de 3 dies. Els pares treballadors han de fer arribar a l’empresa l’informe mèdic del neixament. Si en les setmanes prèvies al part la mare ha estat de baixa mèdica, caldrà que el metge els expedeixi l’alta de malaltia i, posteriorment la baixa de maternitat. L'empresa de pare i mare de facilitar el certificat de cotitzacions que permetrà sol·licitar la prestació per maternitat i per paternitat.

La Seguretat Social.- Cal donar d’alta el nadó com a beneficiari de la cartilla sanitària del pare o de la mare. Per això cal anar a qualsevol centre d'atenció i informació de la Seguretat Social (CAISS).

Centre de Salut.- Un cop realitzada la inscripció del nen a l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), cal dirigir-se al centre de salut que correspongui a la família per tramitar la seva targeta sanitària i que se li assigni un pediatre . Cal aportar els documents recollits en el CAISS, el certificat d'empadronament del nadó, original i fotocòpia del DNI i targeta sanitària del progenitor al qual s'hagi associat al nadó.

Empadronament.- Normalment el propi Registre Civil comunica el neixament o adopció a l'Ajuntament, i el nen/a queda inscrit en el domicili dels pares. En el cas que els dos progenitors estiguin empadronats en domicilis diferents, es dóna prioritat en el domicili on figura inscrita la mare. No obstant això, els pares poden inscriure al nen a l'Ajuntament aportant el certificat del Registre Civil.

Ajuda de 100 euros.- No és un tràmit imprescindible però sí una cosa que no hem de deixar passar. Es tracta d'una deducció de 100 euros mensuals per fill, que concedeix l'Agència Tributària a les mares treballadores amb nens menors de 3 anys. L'únic requisit és que la mare estigui donada d'alta a la Seguretat Social.  

 

Nota: La informació anterior és només orientativa, i dóna només un coneixement general de la norma que explica. La seva aplicació requereix l’estudi personalitzat per part de Gabinet Permar SL

 

Tornar al llistat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar informació relacionada amb les teves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.

Acceptar
NO ACCEPTAR