SUBSIDI D' ATUR I RESCAT DEL PLA DE PENSIONS, COMPATIBLES

Data de publicació: 3/3/2016
El Tribunal Suprem rebutja retirar el subsidi d'atur a una dona per rescatar l'import d'un pla de pensions, tal com pretenia l'INEM.

 
Quin és el motiu d’aquest canvi de criteri?
No es pot considerar renda computable l'import total del Pla de Pensions rescatat, sinó només la plusvàlua o guany que ha generat aquest Pla.
 
El Tribunal diu textualment: en realitat, amb el rescat del Pla de Pensions, l'actora no ha ingressat en el seu patrimoni res que ja no tingués, ha substituït un element patrimonial (el Pla de Pensions), per un altre (els diners obtinguts pel rescat de l'esmentat Pla), sent l'única rellevant als efectes ara examinats el guany, plusvàlua o rendiment que li hagi pogut reportar l'esmentat Pla.
 

La Sala explica que la doctrina continguda en la seva sentència rectifica la fixada per la pròpia Sala en sentència d'abril del 2007 i altres anteriors, que van considerar renda el rescat obtingut pel Pla de Pensions, considerant-lo un ingrés de naturalesa prestacional equiparable a renda de treball . 

 

Cliqui per a obtenir la sentència íntegra

Tornar al llistat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar informació relacionada amb les teves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.

Acceptar
NO ACCEPTAR