TRIBUTACIÓ DE LES PROPINES I REGALS DE NOCES

Data de publicació: 7/14/2017

PROPINES

Les propines que els clients deixen en els establiments, principalment bars i restaurants, i que cobren les persones treballadores, són considerades retribució. Com ha tal, han de tributar i cotitzar a la Seguretat Social.

 

Com tributen?

Si es van recollint totes les propines de tots clients, s’acumulen i l’empresari les reparteix entre les persones treballadores de l’empresa, aquestes estan subjectes a retenció. Per tant, l’empresari haurà de fer el pagament a compte, a nom del treballador, en el model 111.

 

Si cada persona treballadora cobra les propines directament del client, i l’empresari no intervé en el seu repartiment, els imports percebuts no estan subjectes a retenció, tot i que es considerin retribució de la persona treballadora.

Segons hem sabut, no seria estrany tenir alguna inspecció en relació a aquest tema, tot i que no en coneixem cap cas directament.

 

REGALS DE NOCES

Ja fa temps que se sent a parlar de la possibilitat que l’Agència Tributària de Catalunya obligui als recent casats a tributar pels regals en efectiu que perceben en motiu del seu casament. Tot i que no coneixem cap cas real, no és menys cert que entre els cercles professionals han tornat a prendre força les especulacions sobre aquest tema.

Els ingressos en compte corrent que familiars i amics fan als nuvis, són quantitats molt senzilles de rastrejar i són, en realitat, una donació.

Es declara l'import dels diners donats. Per aquest tipus de donació no es practica cap reducció, de manera que la base imposable coincideix amb la base liquidable.

El termini per pagar i per presentar la documentació és d'un mes a partir de la data de l'acte.

Recordar que les obligacions tributàries tenen un període de prescripció de 4 anys, pel que l’Agència Tributària de Catalunya podria revisar regals de noces des de l’any 2013.

 

Tornar al llistat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.