VA PAGAR LA PLUSVÀLUA I NO EN TENIA OBLIGACIÓ LEGAL?

Data de publicació: 3/23/2018

Les persones que, amb motiu de la venda d'un immoble, o en rebre una herència o una donació, s'hagin vist obligats a pagar l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (IITNU- plusvàlua) podran intentar reclamar la seva devolució fins i tot si aquesta operació els va generar un guany.

Diferents Tribunals consideren que, al declarar-se inconstitucionals i nuls tres articles  de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, s’han eliminat les regles o eines que existien per calcular l'eventual existència d'aquesta plusvàlua municipal.

Per això, entenem que qualsevol plusvàlua satisfeta en els últims anys es podria recórrer, sempre que el període per instar la impugnació no hagi finalitzat, segons recullen diverses sentències.

Si alguna persona del seu entorn, o vostè mateix, ha hagut de pagar alguna plusvàlua en els darrers anys no dubtin a contactar-nos i estudiarem el seu cas detingudament, per intentar recuperar la totalitat dels imports pagats. Si el legislador  confecciona i aprova una nova norma, que es preveu vigent per aquest estiu, entenem que deixarà d’haver-hi el buit legal que actualment sí existeix.

Tornar al llistat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar informació relacionada amb les teves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.

Acceptar
NO ACCEPTAR