VAGA FEMINISTA: DIVENDRES 08/03/2019

Data de publicació: 3/6/2019

Vaga Feminista divendres 8 de març de 2019

 

La UGT ha convocat una vaga general de 24 hores a tot Catalunya, amb aturades previstes de, com a mínim, dues hores a cadascun dels torns als centres de treball, de 12 a 14 h, de 16 a 18 h i durant les dues primeres hores del torn de nit. Altres sindicats han convocat vaga general de tota la jornada. CCOO ha convocat una vaga de dues hores.

Sigui com sigui, si alguna persona treballadora de la seva empresa decideix fer vaga, cal que ens ho comuniquin tant aviat com sigui possible, indicant-nos si ha fet tota la jornada o per hores i, en aquest cas, el nombre d’hores.

Com en d'altres ocasions, els volem recordar alguns punts importants que cal tenir presents:

  • Els treballadors no estan obligats a comunicar a l’empresa la seva voluntat de fer vaga. Les empreses poden preguntar, tot i que no ho recomanem, als seus treballadors si faran vaga si la consulta és  de caràcter informatiu.
  • L’empresa ha de descomptar l’import íntegre de les hores no treballades (s’inclouen parts proporcionals del salari base i complements salarials, així com els corresponents descomptes en les paques extra).
  • El contracte queda suspès mentre duri la vaga i també queda suspès el període de prova.
  • Durant el temps que duri la vaga ni l’empresa ni el treballador tenen la obligació d’estar cotitzant.
  • Per garantir els serveis mínims en les empreses privades s’escolliran les persones que treballaran durant la vaga, de manera consensuada amb els representants dels treballadors. Si aquest no col·laboren les empreses els poden designar directament.

 

Tornar al llistat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar informació relacionada amb les teves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.

Acceptar
NO ACCEPTAR