VAGA GENERAL - ATURADA DE PAÍS 08/11/2017

Data de publicació: 11/6/2017

El sindicat INTERSINDICAL-CSC ha convocat una vaga general per al proper dia 8 de novembre, que té el suport d’USTECSTEs, per denunciar la precarietat laboral i la sortida de la crisi que es planteja.

 

Òmnium Cultural i de l’ANC, han convocat una “aturada de país” per al mateix dia, per a exigir l’alliberament dels líders de les dues organitzacions i dels conselleres i conselleres empresonats.

 

Vaga.-

El concepte de “vaga” està establert en l’ordenament  jurídic espanyol, com l’aturada dels treballadors per a la defensa dels seus interessos. Per tant, la vaga està directament relacionada amb el món del treball i amb els drets de les persones com a treballadors. Els treballadors de la seva empresa que facin vaga el proper dimecres, hauran de ser-nos comunicats el dia 9, per tal que procedim a tramitar la baixa durant aquell dia a la Tresoreria General de la Seguretat Social, i descomptem el dia de vaga de la nòmina del mes de novembre. El dia de vaga no es paga ni es cotitza.

 

Aturada de país.-

El concepte ”Aturada de País” no està contemplat legalment. Per tant, si l’empresa té voluntat de “permetre” a les persones treballadores que se sumin a l’aturada, sense que aquesta tingui incidència salarial, tenen diverses opcions, que han de pactar amb la plantilla:

  • Recuperar de les hores no treballades.
  • Restar un dia de vacances o de lliure disposició, si se’n disposen.
  •  “Regalar” les hores no treballades.

 

Una altra opció, que sí té incidència salarial i de cotització, consisteix en restar al treballador el dia com a absentisme. Aquesta opció permet a l’empresa no pagar el salari d’aquell dia i cotitzar per la base mínima, també només aquell dia. En aquest cas, cal ens comuniquin les persones treballadores a qui cal aplicar-ho, l’endemà dia 9.

 

Si una persona treballadora no es presenta el dia 8, sense autorització de l’empresa, ni tenint cap causa justificada, l’empresa té dret a aplicar el punt anterior i a realitzar l’amonestació corresponent.

 

Nota: Foment del Treball ha anunciat que impugnarà la convocatòria de vaga, pel que haurem d’estar a l’espera de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

 

Tornar al llistat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar informació relacionada amb les teves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ.

Acceptar
NO ACCEPTAR