EL CONVENI DE LA CONSTRUCCIÓ REGULA EL CONTRACTE INDEFINIT ADSCIRT A OBRA.

El BOE del passat 17/05/2022 va publicar la Res. de 3/05/2022, per la qual s'afegeix un article 24 bis al conveni general del sector de la construcció i que resumim perquè en tinguin coneixement:

L'EXTINCIÓ DEL CONTRACTE INDEFINIT adscrit a obra es pot extingir per motius inherents a la persona treballadora, amb independència del nombre de persones treballadores afectades, i no és aplicable aquest tipus d'extinció de les persones treballadores que formen part del personal d'estructura ni a aquelles amb contractes indefinits subscrits abans del 31 de desembre de 2021

Són contractes indefinits adscrits a obra aquells que tinguin per objecte tasques o serveis la finalitat i el resultat dels quals estiguin vinculats a obres de construcció.

EL PROCÉS DE PROPOSTA DE RECOL·LOCACIÓ I FORMACIÓ serà a càrrec de l'empresa, realitzant-lo per la Fundació Laboral de la Construcció, directament per l'empresa o mitjançant una entitat especialitzada, dins de la jornada ordinària o fora considerant aquestes hores temps de treball ordinari. Es pot fer abans de finalitzar l'obra.

Durada màxima: 20 hores

FI D'OBRA I SERVEIS

L'acabament terminació real, verificable i efectiva dels treballs desenvolupats.

La disminució real del volum dobra acreditada

La paralització, definitiva o temporal, per causa imprevisible per a lempresa i aliena a la seva voluntat.

LA FINALITZACIÓ ES COMUNICARÀ: A la representació legal de les persones treballadores, a la comissió paritària del conveni o als sindicats representatius del sector en un rermini de preavís de 5 dies.

PROPOSTA DE RECOL·LOCACIÓ

MOTIUS D'EXTINCIÓ DEL CONTRACTE per motius inherents a la persona treballadora: (prèvia oferta de recol·locació)

CRITERIS DE PRIORITAT O PERMANÈNCIA:

RESPOSTA DE LA PERSONA TREBALLADORA

Nota.- La informació continguda en aquesta circular és només orientativa, per tal que coneguin l’existència de les qüestions que relatem. Comenti el detall amb l’equip del nostre despatx, que l’atendrà gustosament.

Si vols rebre les nostres circulars, indica’ns el teu correu electrònic i substriu-te:
Loading
Contacta amb nosaltres
C. de l’Alcalde Pere Bretcha, 1A
Olot (17800)
De Dilluns a Dijous:
De 8:00 a 14:00h
De 15:00 a 18:00h
Divendres:
De 8:00 a 14:30h
Desenvolupat per: Novostorm
envelopephone-handsetmap-markerhistory