Està prohibit acomiadar?

La “prohibició d’acomiadar” va aparèixer per primer cop al Reial Decret-Llei 9/2020, de 27 de març, en què s'establia que les causes que poguessin justificar un ERTO COVID (fos de Força Major o ETOP) no podien servir de base per acomiadar persones treballadores, però no prohibia l’amortització de llocs de treball per causes que no estiguessin vinculades al virus SARS-CoV-2.

Durant aquests mesos, els diferents Tribunals han anat definint que:

Conclusió: Es qualifiquen d'improcedents tots  els acomiadaments en què la causa està directament vinculada a la situació de pandèmia.

El Reial Decret-Llei 6/2022, de 29 de març, es tornen a limitar les causes d’acomiadament, per a les empreses que accedeixin a ajudes econòmiques directes per pal·liar l’augment de despesa energètica o a les que s'acullin a les mesures de reducció de jornada o suspensió de contractes relacionades amb la invasió d'Ucraïna i que es beneficiïn de suport públic.

L’empresa rep ajudes directes per causes relacionades amb el preu de l’energia o si decideix acollir-se a un ERTO per causes relacionades amb la invasió d’Ucraïna, té prohibit acomiadar per aquests motius fins el 30 de juny de 2022.

Per tots els altres motius, l’empresa té dret a procedir a un acomiadament igualment com hi tenia dret abans de la pandèmia.

Nota.- La informació continguda en aquesta circular és només orientativa, per tal que coneguin l’existència de les qüestions que relatem. Comenti el detall amb l’equip del nostre despatx, que l’atendrà gustosament.

Si vols rebre les nostres circulars, indica’ns el teu correu electrònic i substriu-te:
Loading
Contacta amb nosaltres
C. de l’Alcalde Pere Bretcha, 1A
Olot (17800)
De Dilluns a Dijous:
De 8:00 a 14:00h
De 15:00 a 18:00h
Divendres:
De 8:00 a 14:30h
Desenvolupat per: Novostorm
envelopephone-handsetmap-markerhistory