PROTOCOL DE PREVENCIÓ DE L’ASSETJAMENT SEXUAL I PER RAÓ DE SEXE

Les empreses estan obligades a prevenir i reduir tant els accidents físics com els riscos psicosocials, encara que tinguessin un sol treballador, creant un entorn que respecti els drets dels treballadors, eliminant qualsevol forma d'assetjament o discriminació, que inciti a situacions no desitjades.

L'empresa ha de tenir protocols ben definits que impedeixin i aturin les accions que perjudiquin els treballadors. Han de definir pautes que ens permetin identificar una situació d'assetjament, ja sigui moral, sexual o per sexe, per tal de resoldre una situació discriminatòria, intentant, en tot moment, garantir els drets de les víctimes, així com una manera eficaç de presentar reclamacions.

Què pretén evitar el protocol?

El fet que l’empresa tingui obligació de tenir aquest protocol, no vol dir que calgui fer un curs, que algunes empreses de formació ens venen com a obligatori.

Si ho volen, els podem facilitar un model orientatiu per a implantar el protocol a la seva empresa. Contacti’n amb Gabinet Permar SL.

Nota.- La informació continguda en aquesta circular és només orientativa, per tal que coneguin l’existència de les qüestions que relatem.

Si vols rebre les nostres circulars, indica’ns el teu correu electrònic i substriu-te:
Loading
Contacta amb nosaltres
C. de l’Alcalde Pere Bretcha, 1A
Olot (17800)
De Dilluns a Dijous:
De 8:00 a 14:00h
De 15:00 a 18:00h
Divendres:
De 8:00 a 14:30h
Desenvolupat per: Novostorm
envelopephone-handsetmap-markerhistory